Choose color scheme

 • – Στην Generale και την Πρεμιέρα του “Αγαπητικού της Βοσκοπούλας” του ΚΘΒΕ S01 E19 –

  Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στο Βασιλικό Θέατρο την παράσταση «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» του Δημήτρη Κορόμηλα. Βρεθήκαμε στην πρόβα generale, φωτογραφήσαμε τους συντελεστές και μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές  Φιλαρέτη Κομνηνού, Ταξιάρχη Χάνο, Έφη Σταμούλη και τον σκηνοθέτη της παράστασης Σταμάτη Φασουλή! Την Παρασκευή, 1η Ιουλίου, βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της παράστασης για να σου μεταφέρουμε τον παλμό, τα παραλειπόμενα και τα συναισθήματα που μας προκάλεσε! 

  13532783_1024670937569623_3451607649760025710_n


            Την Πέμπτη, 30 Ιουνίου, είχε οριστεί η πρόβα generale της παράτασης “Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας” του ΚΘΒΕ.   Φτάσαμε μαζί με τον φωτογράφο στο Βασιλικό Θέατρο στις 17:30 όπου μας περίμενε η Λένα, υπεύθυνη επικοινωνίας του Κρατικού. Μπήκαμε στην μεγάλη σκηνή του Βασιλικού η οποία ήταν ακόμη άδεια. Κατευθυνθήκαμε στα παρασκήνια όπου πολλοί ηθοποιοί κάπνιζαν, συζητούσαν και γελούσαν σε ένα μεγάλο διάδρομο κι έπειτα περάσαμε στο καμαρίνι της Έφης Σταμούλη.

  IMG_2613

  Αν σου αρέσει το θέατρο και δεν γνωρίζεις την σημαντική κυρία του ελληνικού θεάτρου σου συστήνω να την μάθεις! Μιλήσαμε για την εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση “Σωτηρία με λένε” που πρωταγωνιστούσε την περασμένη σεζόν, το άγχος που έχει όταν την παρακολουθούν οι μαθητές της στις παραστάσεις που παίζει αλλά και την ευτυχή συγκυρία να βρεθεί για πρώτη φορά επί σκηνής με την καλή της φίλη και συμμαθήτρια στην Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, Φιλαρέτη Κομνηνού.

  Αφού τελειώσαμε στο καμαρίνι μπήκε η Φιλαρέτη Κομνηνού. «Να σου πω την αλήθεια την είχα ξεχάσει την συνέντευξη και σε πέντε λεπτά πρέπει να πάω να ετοιμαστώ. Οπότε καλύτερα να κάνουμε γρήγορα.» μου είπε. Μιλήσαμε για την επιστροφή της στο Κρατικό μετά από 13 χρόνια, τις όμορφες αναμνήσεις, την αγάπη που είναι ένα από τα ζητήματα που θίγει το έργο και τον έρωτα στην εποχή των social media. Τελικά, αυτή η όμορφη συζήτηση αντί για πέντε λεπτά κράτησε μισή ώρα!

  Σειρά τώρα είχε ο Ταξιάρχης Χάνος. Ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο που ήταν το καμαρίνι του. Στην παράσταση υποδύεται τον Μήτρο ο οποίος αναζητά ακόμη τον παιδικό του έρωτα. Τον συνεχάρη για την πρόσφατη σκηνοθετική του επιτυχία στο «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία “Ο Νοτιάς”.

  IMG_2691

  Ο Σταμάτης Φασουλής καθόταν στην πρώτη σειρά κι έκανε πρόβα με τους ηθοποιούς κάποιες σκηνές διορθώνοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες. Όταν πέρασε λίγη ώρα κι έμαθε πως ήμασταν εκεί, έκανε παρατήρηση στην κοπέλα του θεάτρου. «Μα καλά γιατί δεν μου είπατε ότι έχουν έρθει τα παιδιά και τα αφήσαμε να περιμένουν;» Πραγματικά, ήταν πολύ ευγενικός, προσιτός και με διάθεση για πλάκα και αυτοσαρκασμό. Μιλήσαμε για την αγωνία του να ανέβει μια παράσταση κατά την καλοκαιρινή σεζόν σε ένα κλειστό θέατρο αλλά και τις νέες παραστάσεις που θα σκηνοθετήσει με την Ελένη Ράντου η μία και η άλλη με την Μαρινέλλα και τον Τάκη Ζαχαράτο.

  IMG_2928

  Την επόμενη μέρα, επιστρέψαμε στον τόπο του εγκλήματος για να παρακολουθήσουμε την πρεμιέρα της παράστασης, στο Βασιλικό Θέατρο. Ανάμεσα στους θεατές ξεχωρίσαμε την Ελένη Ράντου, τον Στράτο Τζώρτζογλου, την Κάρμεν Ρουγγέρη και Αντώνη Λουδάρο. Η παράσταση ήταν πολύ καλή και παρότι την παρακολούθησα ήδη 2 φορές συμπεριλαμβανομένης και την γενικής πρόβας. θα την έβλεπα με ευκολία και τρίτη και τέταρτη φορά. Η Έφη Σταμούλη ήταν καθηλωτική, η ερμηνεία του “Μια βοσκοπούλα αγάπησα” από τον Ταξιάρχη Χάνο ήταν συγκινητική ενώ η Φιλαρέτη Κομνηνού απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι μια από τις μεγαλύτερες κυρίες του ελληνικού θεάτρου. Αξίζει να αναφερθούμε και στους δύο νέους πρωταγωνιστές της παράστασης που ήταν υπέροχοι, την Σταυρούλα Αραμπατζόγλου και τον Ορέστη Χαλκιά!

  Η ερμηνεία του “Μια βοσκοπούλα αγάπησα” από τον Ταξιάρχη Χάνο στην εκπομπή “Στην υγειά μας”

  Η παράσταση “Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας” του Δημήτρη Κορομηλά παρουσιάζεται στο Βασιλικό Θέατρο, κάθε Τρίτη με Παρασκευή, για όλο το καλοκαίρι μέχρι τις 9 Σεπτέμβρη.

  Διάβασε όλο το ρεπορτάζ και το φωτογραφικό λεύκωμα στο Down Town Magazine, την Πέμπτη 7 Ιουλίου.

  Φωτογραφίες: Σωτήρης Μαδίτσης (Sotnation.com)

  Ρεπορτάζ: Λευτέρης Βουτσάς

  Και μην ξεχνάς! Κάνε like, subscribe και follow. Social media keep us closer!

  l

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *