Choose color scheme

 • Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ #DownTownMagazine

  Ο Πύργος του ΟΤΕ στην καρδία της πόλης εξακολουθεί να αποτελεί σημείο κατατεθέν της Θεσσαλονίκης κι ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της.

  Ο Πύργος του ΟΤΕ βρίσκεται στο εσωτερικό της Διεθνούς Εκθέσεως και του Συνεδριακού Κέντρου της TIF HELEXPO, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν τηλεοπτικό πύργο παρατήρησης, ο οποίος χτίστηκε το 1966 από τον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Αναστασιάδη και αποτελεί ένα από τα ψηλότερα κτήρια της πόλης που ξεπερνά τα 75 μέτρα και φιλοξενεί τέσσερεις ορόφους. Ο Πύργος χτίστηκε με έξοδα της εταιρείας του ΟΤΕ για να καλύψει τις τηλεπικοινωνιακές της ανάγκες αλλά και να φιλοξενήσει εκθεσιακούς χώρους για την πολύχρονη ιστορία αλλά και τις σύγχρονες καινοτομίες του οργανισμού. Σημαντική στιγμή στην ιστορία του Πύργου αποτελεί η αναμετάδοση των πρώτων ασπρόμαυρων εκπομπών της Ελληνικής Κρατικής Τηλεόρασης, ένα μόλις χρόνο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του. Για πολλά χρόνια μάλιστα, από το 1988 έως το 2010, στο εσωτερικό του Πύργου φιλοξενούνταν οι εγκαταστάσεις ενός από τους πιο επιτυχημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, του « Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 ». Το 2005, ο Πύργος του ΟΤΕ ανακαινίστηκε εσωτερικά και μεταμορφώθηκε από εκθεσιακό κτήριο του ΟΤΕ σε έναν μοντέρνο πύργο τηλεπικοινωνιών. Το μοναδικό σχέδιο αλλά και οι πρωτότυπες για την εποχή τεχνολογίες έκαναν τον Πύργο του ΟΤΕ ένα από τα διασημότερα αρχιτεκτονικά θαύματα του καιρού του, η φήμη του οποίου ξεπερνά όχι μόνο τα σύνορα της πόλης αλλά και ολόκληρης της χώρας. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως κάθε χρόνο επισκέπτονται τον Πύργο χιλιάδες έλληνες και ξένοι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης καθιστώντας το ξεχωριστό αξιοθέατο σημείο αναφοράς για την πόλη.

  Από το 2002, στον τελευταίο όροφο του Πύργου του ΟΤΕ, φιλοξενείται το café-bar «SKYLINE», το οποίο φημίζεται για την σταδιακή κυκλική περιστροφή του που διαρκεί 1 ώρα. Η περιστροφή 360 μοιρών του café-bar γύρω από τον Πύργο δίνει την δυνατότητα στους θαμώνες του να θαυμάσουν την ανεπανάληπτη θέα από την παραλία του Θερμαϊκού κόλπου και τον Λευκό Πύργο έως το Επταπύργιο, τα γνωστά στους περισσότερους «Κάστρα», στην βορειανατολική γωνία της Ακρόπολης της Θεσσαλονίκης. Το «SKYLINE» αποτελεί μάλιστα το μοναδικό piano bar της πόλης που λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα παρουσιάζοντας ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα καθημερινά από τις οκτώ έως τις δώδεκα, το βράδυ. Στην αισθητική του χώρου, εκτός από την πανοραμική θέα που δεσπόζει, κυριαρχούν οι classic επιδράσεις με την ξεχωριστή θέση του ξύλου και τις γήινες επιλογές χρωμάτων να συμπληρώνουν το luxury σκηνικό. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως μαζί με την ανακαίνιση του χώρου τον περασμένο Φεβρουάριο, το «SKYLINE» προχώρησε και σε μια σημαντική μείωση των τιμών του καταλόγου καθιστώντας τις ανέσεις του χώρου του προσιτές σε όλους. Αν επισκεφθείς την κορυφή του Πύργου το πρωί, αξίζει να συνδυάσεις τον καφέ σου με ένα από τα πεντανόστιμα σνακ του menu για ένα εκπληκτικό πρωινό. Κατά τις απογευματινές ώρες, το «SKYLINE» αποτελεί την καλύτερη τοποθεσία της πόλης για να θαυμάσεις το μοναδικό ηλιοβασίλεμα παρέα με ένα ποτήρι κρασί από την μεγάλη ποικιλία της κάβας. Ενώ το βράδυ, η  ζωντανή μουσική και οι μελωδίες του πιάνου σε συνδυασμό με τα απίθανα cocktail του bar και την μοναδική εικόνα της νυχτερινής Θεσσαλονίκης συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για να αποχαιρετήσεις μια δύσκολη μέρα.

  SKYLINE CAFÉ-BAR: Εγνατία 154 – TIF HELEXPO, Τηλ. 2310265460

  Λευτέρης Βουτσάς

  Και μην ξεχνάς! Κάνε like, subscribe και follow. Social media keep us closer!

  ( Το θέμα δημοσιεύτηκε στο 50 τεύχος του Down Town Magazine, στις 03/11/2016)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *